fbpx

17.04.2020

Huolto Tarvikkeet

Kesän helteiden tulo yllättää suomalaiset yhtä varmasti kuin jokasyksyinen ensilumi. Tiedät ehkä kokemuksesta, että kun hellelukemat pamahtavat mittariin, tuulettimet loppuvat kaupoista eikä ilmalämpöpumpun asentajaa tahdo saada kiinni. Silloin kaipaa vähiten sitä, että auton ilmastointi lakkaa toimimasta. Kuljettajan näkökulmasta ilmastointi on paitsi mukavuustekijä, myös turvallisuutta parantava asia. Viileässä ajoneuvossa kuljettaja pysyy vireämpänä, jolloin esimerkiksi rattiin nukahtamisen riski pienenee.

Varmista siis jo keväällä, että auton tai työkoneen ilmastointi on huollettu ja kylmäaineet on täydennetty.

Ilmastointilaite vaatii toiminnan varmistamiseksi ja laitteen elinkaaren maksimoimiseksi säännöllistä huoltoa.  Huoltoväli voi vaihdella kalustotyypistä ja valmistajasta riippuen yhdestä kolmeen vuoteen. Ilmastointilaitteen huolto pitää sisällään tyypillisesti nämä vaiheet:

  • Kylmäaine poistetaan, suodatetaan ja kerätään huoltolaitteen säiliöön.
  • Järjestelmän kunto tutkitaan ja mahdolliset vuodot korjataan.
  • Ilmastointijärjestelmä alipaineistetaan, jolla siitä poistetaan kosteus.
  • Säiliö täytetään kylmäaineella. Samalla järjestelmästä poistuu öljyä, joka otetaan talteen ja korvataan uudella.

Miten pidät ilmastointilaitteen mahdollisimman hyvässä käyttökunnossa?

Säännöllinen huolto on ilmastointilaitteelle tärkeää, mutta myös jokapäiväisessä käytössä kannattaa huomioida pari asiaa.

  • Käytä ilmastointia säännöllisesti, säällä kuin säällä, jotta sen osat saavat voitelua ja pysyvät hyvinä.
  • Ilmastointiin voi kertyä pidemmän päälle pölyä ja likaa, jotka voivat kosteuden vaikutuksesta aiheuttaa hajuhaittoja. Hajuhaitojen välttämiseksi ilmastointilaite kannattaa sammuttaa muutamaa kilometriä ennen määränpäätä, jotta laite ehtii kuivua.

KonneServicelle voit tuoda ilmastointihuoltoon-, korjaukseen- tai vaihtoon niin raskaan kaluston kuin henkilöautonkin. Perushuoltoon pääsee meille nopeasti ja se tehdään odottaessa. Varastossame on jatkuvasti saatavilla sekä yleisintä R134-kylmäainetta että ympäristöystävällistä R1234YF-kylmäainetta. Teemme myös kylmäaineiden vaihdot sekä ilmastontijärjestelmän puhdistukset ripeästi ja varmalla otteella.

Kysy vapaita aikoja ilmastointihuoltoon Tero Korhoselta, puh: 044 767 5556

KonneService 2020